In de ban van de Condor

Dit najaar wordt op de Nederlandse televisie het nieuwe spel programma 'In de ban van de condor' uitgezonden. In het spel strijden teams van bekende Nederlanders en vogelaars in een vogelrijk decor, met afleveringen in Nederland, Georgië en Peru. Onze gids Johannes speelt een belangrijk rol als expert en jurylid voor de scenario's in Georgië. We zijn erg benieuwd naar het resultaat!

In dit programma worden bekende Nederlanders met een hart voor de natuur gekoppeld aan gepassioneerde vogelaars. De duo’s nemen het tegen elkaar op in een wedstrijd die uitmaakt wie het meest weet over vogels. Ze worden getest op snelheid, tactiek en teamgeest. De eerste aflevering wordt uitgezonden op vrijdagavond 4 september, om 21h30 op Nederland 1.

Drie landen, drie continenten

De opnames werden gemaakt in drie landen, verspreid over drie continenten. Vanuit de Nederlandse bossen en plassen reizen de teams naar Georgië voor een jaarlijks terugkerend natuurspektakel: de grote roofvogeltrek. En wie daar wint, vliegt door naar Peru, op zoek naar ‘s werelds meest indrukwekkende roofvogel: de condor. De serie zal bestaan uit acht afleveringen van vijftig minuten. 

Bekijk als voorproefje hier alvast de trailer:

http://www.youtube.com/embed/NNvgI57bsFI

Onze expertise

STARLING gids Johannes werkte mee als inhoudelijk expert aan het programma en is jurylid tijdens een van de afleveringen in Batumi! Je kan hem dus binnenkort op de Nederlandse TV aan het werk zien.

Ook volgend jaar gaan er verschillende reizen van STARLING richting Batumi en Georgië. Als primeur is de voorjaarsreis In de Ban van de Condor achterna: Batumi en de Kaukasus met Johannes, in het najaar bieden we opnieuw de fenomenale roofvogelreis naar Batumi en de Natuurreis naar Georgië met workshop roofvogels en zangvogels aan.