Deze reis staat volledig in het teken van ijsberenfotografie. IJsberen (en 's nachts ook grizzlyberen) komen in deze periode samen op Barter Island vóór het zee-ijs zich vormt, voor een ultiem eetfestijn dat hen klaarstoomt voor de barre winter.  De ijsberen komen er af op de karkassen van Bowhead whales, waar de Inuit op jagen.

 

Tussen Inuit en ijsberen

Yves Adams, professionele fotograaf, STARLING-reisgids en lover of 'the North' is erin geslaagd om voor STARLING vijf dagen te reserveren op deze indrukwekkende site. We zullen de ijsberen met kleine bootjes benaderen op de stranden dichtbij Kaktovik. Op die manier komen we veilig héél dicht bij de beren.

Het plan is om met een kleine groep te reizen en dagelijks boottochten te maken, maar uiteraard zijn we afhankelijk van de weerscondities. Elke trip duurt ongeveer 3 tot 6 uur. Tussendoor verkennen we de lagune dichtbij Kaktovik om vogels en landschappen te fotograferen. We maken daarbij kans op groepen arctische eendensoorten en hier komen ook vaak verrassingen uit de lucht vallen.

We kozen deze periode nauwkeurig omdat we dan de grootste kans hebben op verse sneeuw op het kiezelstrand. Maar, zoals altijd met het weer, is dit niet volledig te voorspellen en garanderen we op dat vlak niets.Verse sneeuw is zeldzaam in Alaska. Het hoeft niet gezegd dat deze plek gigantisch populair wordt bij fotografen en dat de plaatsen heel snel uitverkocht zullen zijn. Reserveer jij snel je plaats?

 

Ervaren reisgids

Tijdens deze reis naar Alaska word je begeleid door professioneel natuurfotograaf Yves Adams. Hij is goed vertrouwd met de soorten van het noordelijk halfrond en heeft ervaring in het winterse Canada. Hij is heel sociaal en zorgt dat deze intense fotoreis straffe beelden én verhalen oplevert. Hij weet ook alles over de juiste feeling om de mooiste landschappen te fotograferen. Kortom, een droombegeleider.

Book this tour

7075 euro
Book before
01 Jun 2019
Included
alle transport ter plaatse, alle hotelovernachtingen, alle maaltijden, niet alcoholische dranken, 5x2 boottochten (als de weersomstandigheden het toelaten), alle excursies en bijdrage aan het verzekering garantiefonds.
Excluded
internationale en nationale vlucht, alcoholische dranken, annuleringsverzekering, reisbijstandsverzekering, aankopen van persoonlijke aard

Barter Island LRRS Airport

Barter Island LRRS Airport

Anchorage

Fairbanks

Accommodatie en vervoer

We verblijven in Waldo Arms, waar we ook onze maaltijden krijgen. Het is één van de twee accommodaties in Kaktovik. Hou er rekening mee dat deze accommodatie geen luxe is maar basic. 

We vliegen tot op Barter Island LRRS Airport, via Anchorage en Fairbanks, waar een minibus ons opwacht. Ter plaatse verplaatsen we ons met kleine bootjes en te voet.

Eénpersoonsoptie kan enkel op aanvraag via contact@starlingreizen.be. En is mogelijk niet meer beschikbaar.

 

Klimaat in Alaska

We verwachten overdag temperaturen tussen de +5°C en -3°C. Hou er rekening mee dat het weer in Alaska moeilijk te voorspellen is. Voorzie je dus op het slechtste en hoop op het beste. De zon komt half september in Barnes op rond 7 uur en gaat onder rond 20 uur. De trip vereist een basisconditie. De wandelingen ter plaatse zijn beperkt tot korte afstanden, mogelijk door de sneeuw.

 

Overzicht betalingscondities

Deze reis dient betaald te worden in dollars! Onze berekening is gebaseerd op de koers van 19/12/2017. 1USD = 0,85 EUR. 

7075 € = 8365 $  

De reis wordt betaald in 3 schijven:

  • 10% bij aanvang van de reis
  • 20% op 01/01/2019
  • 70% op 01/09/2019

Questions? Need help?
Contact us