Op stap met de jeugd: wandeling op maat met de STEKKERTJES!

Kinderen van 9 tot 14 kennis laten maken met natuurfotografie. Het was zalige uitdaging die we maar al te graag aan gingen. Wie graag deze excursie op maat wenst te boeken, kan ons altijd vrijblijvend contacteren via info@starlingreizen.be

We startten vroeg in de ochtend. Met de compact camera in de aanslag gingen we op stap op het niveau van alle deelnemers. Want alle onderstaande natuurbeelden, zijn gemaakt met een compact camera!

De omstandigheden waren ideaal met een mooie opkomende zon en een laagje mist over de velden. Aan de hand van een portret werd het zachte licht gecapteerd. Later die ochtend zou iedereen hetzelfde portret maken om de lichtomstandigheden te vergelijken!

 

 

Onmiddellijk stonden we al voor een grote uitdaging om de compositie op punt te zetten. De 1/3de regels werden aan de hand van beelden zorgvuldig uitgelegd, zodat ook de kleinsten onder ons dit konden toepassen. Later die ochtend kwam macro aan bod, standpunt, een rustige achtergrond, het onderwerp op de juiste manier in beeld brengen, diepte, landschap, etc... 

In het reservaat 'de Schobbejakshoogte' gingen we ook even dieper in op de lokale natuur en unieke heide van de streek. De nieuwe inrichtingswerken kwamen aan bod en ook de conservator van het gebied, Arnout Zwaenepoel, liepen we tegen het lijf! Hij wees ons zelfs een Eekhoorntje aan. Het was voor ons een heel boeiende en inspirerende ochtend. Hopelijk kijken alle deelnemers er ook zo op terug en hebben ze iets opgestoken van onze uitéénzetting. In ieder geval, doe zo verder STEKKERTJES!

 

 

Ondergetekende: David 'Billy' Herman

Ondergetekende Billy was ooit als kind aanwezig op de allereerste activiteit van de Stekkertjes, nu 25 jaar geleden. Hij herinnert zich nog heel goed een natuur-overlevingstocht en het braakballen pluizen in het parochiaal centrum van Oostveld. Het was de start van een hobby, passie en sinds kort nu ook zijn beroep. Natuur is voor Billy bijna alles en dat zou zonder de Stekkertjes nooit mogelijk zijn geweest!