We laten Spitsbergen zuidwestelijk liggen en varen met een speciaal ijsversterkt schip naar het hart van Arctica. Bestemming: Franz Josefland, een eilandengroep die pas in 1873 door mensen werd ontdekt. De archipel behoort tot Rusland, is erg moeilijk te bereiken en is zelden bezocht door toeristen omdat je speciale toestemming nodig hebt om erheen te gaan. STARLING kreeg de kans om een samenwerking aan te gaan met het wereldvermaarde expeditieteam van Ted Cheeseman, één van de weinige organisaties die naar Franz Josefland durft te reizen.

 

De 192 eilanden van Franz Josefland liggen midden in de Noordelijke IJszee en vormen het noordelijkste grondgebied van Rusland en Europa. We varen door het gebied op het enige moment in het jaar dat het ijs passage toelaat en ontdekken een magische wereld van bevroren eilanden en schuivend zee-ijs waar talloze ijsberen, zeehonden, walrussen en op de kliffen broedende vogelkolonies zich thuis voelen.

Op ons speciaal ijscruiseschip vaart een team van professionals mee: mariene biologen, walvisspecialisten, ornithologen, poolspecialisten en natuurfotografen. Ze voorzien de hele reis lezingen en workshops aan boord en gegidste excursies aan land. We gaan maar liefst acht dagen met de Zodiac naar de verschillende eilanden om er wildlife, fantastische landschappen en vogels te bewonderen.

Ook landschaps- en wildlifefotografen worden op Franz Josefland licht extatisch (je bent bij deze gewaarschuwd). Met onder andere de hoogste densiteit aan ijsberen ter wereld, kans op onder meer narwal en Groenlandse walvis en unieke vulkaan- en ijslandschappen, biedt Franz Josefland fantastische foto-opportuniteiten.

 

KLIK HIER VOOR DE DETAILFICHE.

 

Daarom wil je met ons mee naar de Noordpool:

 • Franz Josefland wordt heel erg afgeschermd door Rusland. Er is geen enkele andere manier om dit gebied te bezoeken. Het is dus een zeer exclusieve trip.
   
 • We gaan maar liefst acht dagen aan land voor wildlife-excursies in het minst bezochte noordpoolgebied ter wereld.
   
 • We reizen in alle luxe: goede bedden in grote kajuiten met eigen badkamer en uitzicht op het water. We smullen dagelijks van het rijkelijke buffet. Bovendien is de zee hier relatief kalm en de kans op zeeziekte klein.
   
 • Je leert aan boord van het cruiseschip ongelooflijk veel bij over het unieke gebied waar we doorheen varen dankzij de wetenschappers die met ons mee varen.
   
 • Eén van de 16 gidsen aan boord is onze eigen Bart Heirweg, professioneel en gevierd landschaps- en wildlifefotograaf.

 

Fenomenale reisgidsen

Met deze cruise reist een team van wetenschappers en professionele fotografen mee, onder leiding van Ted Cheeseman. De kwaliteit van de begeleiding is ronduit top en de poolspecialisten, walvisspecialisten, ornithologen en fotografen voorzien tal van lezingen aan boord om je te laten kennismaken met de natuur op deze unieke plaats. Eén van de gidsen in het team is STARLING-begeleider en professioneel fotograaf Bart Heirweg. Een klasbak die volledig in Cheeseman’s team van wereldklasse thuis hoort. Je bent dus gegarandeerd in goede handen. Bart Heirweg maakt tijdens deze expeditie deel uit van de crew van het het schip en werkt voor alle reizigers, niet exclusief voor Starling-deelnemers. 

Boek deze reis

8290 euro
€8290.00
Triple (kajuit 3 pers.)
€11245.00
Main Deck (2 pers.-kajuit, prijs per persoon.)
€12075.00
Classic (2 pers.-kajuit, prijs per persoon)
€12410.00
Superior (2 pers.-kajuit, prijs per persoon)
€13985.00
Deluxe (2 pers.-kajuit, prijs per persoon)
€15395.00
Premium (2 pers.-kajuit, prijs per persoon)
€19880.00
Owner's Suite (2 pers.-kajuit, prijs per persoon)
guaranteed departure
Included
alle transport, alle hotels en gasthuizen, alle maaltijden (vanaf ontbijt 20/07 tot en met ontbijt 02/08), alle excursies, alle inkom voor parken, rubber laarzen aan boord, verzekering garantiefonds.
Excluded
vliegtuigtickets, frisdranken, alcoholische dranken, annuleringsverzekering, reisbijstandsverzekering, aankopen van persoonlijke aard, alle ‘tips’ voor lokale medewerkers (hotel/restaurant/etc.).

Frans Jozefland

Longyearbyen

Natuurcruise naar Franz Josefland: accommodatie en transport

Het schip ‘Sea Spirit’ is 17 dagen lang onze uitvalsbasis. Het is een luxevaartuig dat gebouwd is om door ijs te varen. We vertrekken vanuit Spitsbergen en komen daar ook weer aan. In de fiche van de SEA SPIRIT lees je binnenkort meer details over de verschillende soorten kajuiten. Welke je ook kiest, het comfort op het schip is sowieso comfortabel tot luxueus.

Vluchten zitten niet inbegrepen in de prijs. Omdat de prijzen van de vluchten naar Spitsbergen fluctueren (van 400 tot 800 euro), kunnen wij voor deze reis geen correcte inschatting maken. Daarom kiezen we ervoor om de vluchten apart te boeken van zodra we de vluchten kunnen boeken. De vluchten kunnen via STARLING gereserveerd worden of kunnen op eigen initiatief geboekt worden. Wij zullen bij gegarandeerd vertrek elke deelnemer contacteren en de verschillende opties voorstellen.

 

Is deze natuurcruise naar Franz Josefland iets voor jou?

Ben je gebeten door natuur en wil je wel eens naar een plaats gaan waar mensen bijna nooit komen? Lijkt het je wat om eens op de noordpool te staan en er tegelijk veel over bij te leren? Of ben je een gepassioneerde fotograaf die zin heeft om unieke beelden te maken? Dan is deze trip iets voor jou!

De cruise is geschikt voor mensen met een normale fysieke conditie. De excursies zijn niet zwaar, maar je moet bijvoorbeeld wel in en uit een Zodiac kunnen stappen.

 

Franz Josefland: klimaat en kledij

Franz Josefland zit het grootste deel van het jaar bevroren in het ijs, maar door de invloed van de warme Golfstroom is er in de late zomer genoeg open water om de eilanden te bereiken. De temperatuur schommelt rond het vriespunt tussen -5 en  +5 °C. Doordringende kou is meestal geen probleem, maar wees voorbereid op winderige, natte Zodiaktochten. Waterdichte handschoenen, een warme muts, verschillende lagen warme kleding en waterafstotende bovenkleding zijn noodzakelijk. De temperatuur op het schip is comfortabel warm, maar hou steeds warme kledij binnen handbereik voor het geval er een ijsbeer of walvis ons kielzog kruist, want dan rennen we naar het dek om het schouwspel te bewonderen.

 

Overzicht prijzen en betalingscondities

Prijs per persoon:

 • CLASSIC 3 persoonskajuit (dek 3, raam) $9990 - €8290 (laatste 2 plaatsen voor dames)
 • HOOFDDEK 2 persoons (dek 2, 2 patrijspoorten) $13550 - €11245 (nog een cabin!)
 • CLASSIC 2 persoons (dek 3, raam) $14550 - €12075 (laatste cabin)
 • SUPERIOR 2 persoons (dek 4, raam) $14950 - €12410 (nog 2 cabins)
 • DELUXE 2 persoons (dek 5, privé balkon) $16850 - €13985 (nog 2 cabins)
 • PREMIUM 2 persoons (dek 6, privé balkon) $18550 - €15395 (nog 3 cabins)
 • OWNER'S suite $23950 - €19880 (laatste cabin!)

Berekening gebaseerd op koers 01/01/2018. 1USD = 0,83 EUR. 

BETALINGEN DIENEN TE GEBEUREN IN DOLLARS.

Op deze manier garanderen we voor de deelnemers de meest gunstige koers. 

Eénpersoonskamers en kajuiten zijn op aanvraag beschikbaar! Vraag meer info via contact@starlingreizen.be

Betaling van deze reis gebeurt in 4 stappen.

 • eerste voorschot van $4500 per persoon voor reservering plaats te betalen tot 14 dagen na inschrijving
 • 01/01/2019 tweede voorschot van $4000 per persoon
 • 15/02/2019 saldo

De algemene voorwaarden voor deze reis zijn AANGEPASTE VOORWAARDEN.

Raadpleeg hier de gedetailleerd infofiche

Questions? Need help?
Contact us