Beleef de natuur ook dicht bij huis

Kreeg je deze week ook het nieuwe nummer van LANDSCHAP in je bus? Ja? Dan heb je ongetwijfeld goesting gekregen om dicht bij huis de natuur in te trekken, net als wij … Niks gekregen? Dan moet je dringend lid worden van Landschap vzw, een van STARLINGs meest betrokken partners.

Wild van natuur

Landschap vzw is een frisse natuurorganisatie met veel aandacht voor beleving. Ze organiseert originele en laagdrempelige activiteiten die telkens een bepaald thema uitlichten. En ze staat op de barricade voor een rijke natuur waarin je volop kan wandelen, fietsen … genieten!

Landschap vzw focust op de Benelux en de aangrenzende regio’s. Natuurgebieden op daguitstapafstand kennen voor hen geen geheimen. Reeën spotten in de ochtendmist, knaagsporen van bevers zoeken, oehoes begluren, dassen observeren of verwonderd staan kijken naar burlende edelherten, het is maar een greep uit de activiteiten die ze opzetten.

Daarnaast gaat de organisatie de uitdaging aan om zelf bij te dragen aan de natuurontwikkeling. Denk aan projecten om de bever alle kansen te geven in riviervalleien, echte wildernisnatuur te creëren door begrazing met wisenten en taurossen of kleine landschapselementen te herstellen om het de das naar zijn zin te maken.

Liefde en respect

Volgens de oprichters van beide organisaties vullen STARLING en Landschap vzw elkaar aan als peper en zout. Ze richten zich allebei op natuurliefhebbers en fans van natuurfotografie. Wie op zoek is naar een boeiende dagexcursie of een lowbudgetweekend in de natuur kan reserveren bij Landschap vzw, wie het graag wat verder zoekt, gaat mee met STARLING.

“Veel mensen maken dankzij Landschap vzw kennis met echte natuurbeleving en -fotografie. Gaandeweg krijgen ze zin in meer. Dan komen ze bij ons terecht voor een workshop van enkele dagen of een verre natuurreis,” zegt David ‘Billy’ Herman van STARLING.

Jan Loos van Landschap vzw treedt hem bij: “Dankzij onze samenwerking met STARLING kunnen wij een pasklaar antwoord geven op bijna elke vraag van een natuurliefhebber. Dat gebeurde vorig weekend nog. Op de Fiets- en Wandelbeurs in Gent informeerden mensen bijvoorbeeld naar trips naar de Lofoten of IJsland. Dan is het fijn om naar een partner als STARLING te kunnen doorverwijzen. We weten dat zij hun reizen organiseren vanuit dezelfde liefde voor de natuur en met hetzelfde respect ervoor. Daarom gaan we ook graag mee als gids, naar regio’s die buiten ons eigen werkgebied vallen, zoals La Brenne in Frankrijk of het Engelse Exmoor.”

 

Voordelen in beide richtingen

Ben je al lid van Landschap vzw? Dan krijgt elke persoon van je gezin 25 euro korting op alle workshops en reizen van STARLING. Omgekeerd kan je gratis lid worden van Landschap vzw als je boekt bij STARLING. 

Als lid van Landschap vzw kan je - met het hele gezin - gratis deelnemen aan de meeste eigen activiteiten en krijg je korting op andere: beversafari’s, zeehonden spotten, boomkikkerwandelingen, fotografieworkshops …

Bovendien krijg je vier keer per jaar het kwaliteitsvolle tijdschrift LANDSCHAP in je bus. Een blad met veel aandacht voor goede natuurbeelden en boordevol reportages over unieke, toegankelijke natuurgebieden in onze eigen contreien. Elk nummer bevat enkele in detail uitgestippelde wandelingen met heldere kaarten.

Op reis met STARLING én Landschap vzw?

  • 10 tot 13 mei naar Rochefort: deze periode is perfect om massaal bloeiende orchideeën te zien, net als broedende raven, rode wouwen en zwarte ooievaars en heel wat indrukwekkende vlinders.
  • 10 tot 13 mei naar de Argonne: deze streek, net over de Franse grens, is een ware schatkamer van biodiversiteit. 
  • 31 mei tot 9 juni naar Finland: bij het mooiste (nachtelijke) licht zie je bijna gegarandeerd beren en wolven.
  • 7 tot 14 juli naar La Brenne: ontdek dit ‘land van de duizend meren’ in centraal-Frankrijk.
  • 17 tot 19 augustus naar de baai van de Somme: laagdrempelig én onvergetelijk wadlopen, zeehonden spotten of zilverreigers zien pootjebaden? Ga mee naar de misschien wel mooiste baai van de wereld, vlak bij huis!
  • 18 tot 26 augustus naar Exmoor: ongerepte topnatuur in Engeland. Glooiende graslanden met vredig grazende schapen, eeuwenoude bomenlanen en massieve heuvels waarin wilde pony’s leven.