Spotten met succes..

Twee weken terug werden we opnieuw gevraagd voor een spottocht in de Ardennen. Spottochten zijn tijdens de wintermaanden één van onze specialiteiten. Doordat de avond vroeg valt, is er voldoende tijd om voor middernacht al een mooie lijst bijeen te schijnen. Met een gemiddelde van 150+ Edelherten, 20+ Reeën en 10+ Vossen in 3 uur hadden we voor deze tocht dan ook een goede basis gescoord.

Iedere tocht is echter altijd spannend en heeft steevast zijn eigen verrassingen.. Uitschieters tijdens de tocht waren een Bever (kort), een 8-tal Everzwijnen, Kerkuil en Ransuil. De krenten van een tweede voorbereidingstocht later diezelfde week, waren dan weer een Bosuil (schitterend..), Das en Wilde kat die zich minuten lang prachtig liet bekijken! Het ziet er naar uit dat we van die laatste mogelijks een gegarandeerde plaats vast hebben, dus wie zijn kans wil wagen, het is de moment om toe te happen..

Reactie van één van de deelnemers, Jurgen R.:

Ik was geweldig onder de indruk van onze nachtelijke spottocht. Ondanks mijn jarenlange vakanties in de Ardennen wist ik niet dat er zo veel wild gespot kon worden. Ik wist wel dat er wild zat maar zoveel ... Ik kijk met heel veel plezier uit naar een volgende gelegenheid om terug op pad te gaan in de Ardennen. Mijn zin om dieren te spotten is zeker en vast aangewakkerd !